bloglovin

bloglovin

Kalender

October 2012
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archives

Recent Comments

Halkig fredag

Hej hej,

Idag var det spännande att släppa ut hästarna på isgatan som var på vägen till hagarna, en liten påminnelse om hur härligt det kan vara på vintern :) .

Jag var i Skåne och lämnade tillbaka Tryton i fredags men jag har dock inte bestämt när den nya ponnyn ska komma, ska ta tag i det inom kort! Ridskolans nya unghäst, Miss Sofie, verkar vara en väldigt sympatisk individ. Årseleverna har nu ryktat och friserat henne, hon har fått hänga i ridhuset några gånger och igår testade jag att longera lite och det gick superbra! Nästa vecka är det ju höstlov så då ska vi försöka att köra på lite mer intensivt och komma vidare med longeringen och även lägga en gjord på henne. Hon ska nog också få börja bekanta sig med sadeln lite smått.

I lördags lyckades tjejerna i div III-laget på ponny ta hem vinsten i Smålandsfinalen, stort grattis Elin, Ellen, Alma och Tilda!! Och jättegrattis till Elin och Ellen som vann varsin kategori med Orbinson och Pommac! Och jättekul att ridskoleryttaren Elin och lektionhästen Orbinson var bäst i laget måste jag säga, en fjäder i hatten för vår ridskola! För div II-laget gick det inte riktigt så bra men en fjärdeplacering av 8 lag i finalen är väl helt okej med tanke på att flera av de andra lagen hade toppat med väldigt rutinerade ekipage till denna omgång  medan vi körde med samma, ganska orutinerade, gäng som gången innan. I vårt lag ingick Ebba Gladh som red sin första dressyrtävling någonsin i omgång II med sin hopphäst Alissa, men som gjort detta med bravur. Sedan hade vi Malin Lindh på Bhjoty, också ett ekipage som inte har någon tidigare rutin tillsammans, Malin har endast ridit hästen sedan augusti men ändå fått flera fina resultat. Även Ronja Fältskog och Guilietta ingick och det var debut på dressyrbanan även för Ronja. Och sist men definitivt inte minst ingick Madelene Karlsson på jättehästen Dulf, och alla som sett den hästen och hans megalånga hals kan ju förstå vilken bedrift det är att ta sig igenom ett LA-program på honom :) , de lyckades riktig bra i andra omgången med ett resultat på mer än 64% i LA:3, duktigt gjort! Nu har vi lite drömmar om att kunna få ihop ett lag till div I nästa år, då ska två rida Msv C och en ska rida Msv B, he he…

Ikväll blir det idrottsgalan för min del, ska bli trevligt. Ni kanske har sett att jag är nominerad i kategorin årets ledare? Tror dock att det blir rätt omöjligt att kamma hem vinsten där med tanke på att mina konkurrenter verkar vara två helt enastående eldsjälar med väldigt fina tränarframgångar, så jag kommer trots min normala tävlingsinstinkt att vara en mycket nöjd “förlorare” :) .

Trevlig helg!

/C

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>