bloglovin

bloglovin

Kalender

January 2013
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Archives

Recent Comments

Gott nytt hästår!

Jaha, då har vi kommit till det här inlägget när jag ska försöka sammanfatta vad som hänt under 2012, vad som varit bäst respektive sämst etc. Inte för att jag vet om någon är särskilt intresserad, det kanske mest är någon form av tvångstanke hos mig själv att man ska skriva ihop något slags avslut så här när man går in i ett nytt år :) .

Hur 2012 började kommer jag knappt ihåg så här ett år senare. Men jag minns att vårterminen som helhet var bra men inte särskilt olik föregående terminer, varken när det gäller antal ridande eller hästmaterialet. Onsdagsgrupperna hade vikarie till en början av terminen eftersom Anna-Karin var mammaledig och lagom till att hon kom tillbaka lämnade hon det tråkiga beskedet (tråkigt för oss men roligt för henne förstås!) att hon fått en fast tjänst på en annan ridskola och därför inte skulle kunna jobba hos oss mer än några veckor till. Då löste vi det så att Lovisa Karlsson, som tidigare vikarierat åt Anna-Karin, tog över dessa grupper och vi skickade även i väg henne på ridledarkursen på Strömsholm tillsammans med vår lektionshäst Paula under sommaren.

Vår kära Flipp blev tvungen att lämna oss då vi trots långvarig vila och massa behandling ändå inte fick honom frisk, det var jobbigt. Hästen Ann-Pilot visade sig ha både spatt och lite för mycket nerv för att gå kvar som lektionshäst och vi bytte henne därför mot Wansuela. Wansuela skadade sig direkt och var dessutom väldigt mager under de första månaderna, men har som bekant börjat fungera fint nu. Ponnyn Ronja köptes in till klubben efter att ha varit inlånad en period. Även d-ponnyn Eastwoods Orbinson lånades in till klubben och står fortfarande kvar.

Sommaren inleddes med ett par intensiva veckor med dagridläger. För tredje året var vi fullbokade och jag tror att vi hittat ett riktigt bra koncept på våra läger med lagom mycket lek, ridning och teori. Efter lägren känns det alltid väldigt bra att släppa hästarna på välförtjänt sommarvila och själv ta några veckors semester.

Hösten 2012 blev på många sätt en riktig toppenhöst. Vi ökade antalet ridande med ca 25 elever per vecka, vilket kändes fantastiskt roligt, och minst lika roligt känns det att vi går in i det nya året med lika många elever! Våra lag i både hoppning och dressyr stod för fina framgångar under året och nu hoppas jag att vi alla kan jobba tillsammans för att fortsätta den fina trenden, det vore så kul om vi kunde börja göra resultat även i de högre serierna.

Vad som däremot inte var kul under hösten var alla skadade hästar. Av någon anledning, som nog ingen förstår, råkade vi ut för flera allvarliga skador som inträffade i hagarna. Låt oss hoppas att detta inte kommer att upprepa sig det här året! Vi är väldigt noga med våra hagar och rutiner; vilka hästar som går ihop, vilka som behöver gå själva av olika anledningar och hästarna går in vid samma tidpunkt varje dag för att undvika oro.

Ungdomssektionen har varit hårt arbetande under 2012 och anordnade både 1 majfirande, halloweenkväll och juljippo, ett flertal ponnyridningar på stan, många kalas och dessutom har de i vanlig ordning haft hand om knatteridningen på lördagar under hela året. Grymt duktiga tjejer!

Personligen har jag haft ett mycket bra år, med både tränarframgångar (bl a deltog tre av mina elever på ponny-SM i dressyr) och även egna bra tävlingsresultat, bla ett flertal placeringar på nationell nivå upp t o m Intermediaire I och en vinst i nationell St Georges.

Nu ser jag fram emot ett 2013 med ännu bättre resultat, både vad gäller mitt eget tävlande, mina elevers tävlande, klubbens tävlingsryttares, klubbens lag och ridskolans verksamhet!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>